Zelfverzekerd worden 5 tips

Zelfverzekerd worden is een droom van veel mensen die van nature erg onzeker zijn. Deze mensen laten helaas veel kansen voorbij gaan door hun onzekerheid. In het onderstaande artikel staan 5 tips om met je onzekerheid af te rekenen. Lees de onderstaande tips en kom in actie. Je krijgt niet meer zelfvertrouwen door alleen een artikel te lezen op internet.

Zelfverzekerd wordenFocus op je sterke eigenschappen

Iedereen heeft een aantal goede en slechte eigenschappen. Als je je de hele dag zorgen maakt over je slechte eigenschappen dan raak je steeds meer onzeker. Als je je daarentegen focust op je sterke eigenschappen dan kom je in een positieve flow. Je weet dat je iets goed kunt en dat geeft je een fijn gevoel. Je zou je sterke eigenschappen op kunnen schrijven in een schrift om ze te onthouden. Schijf bijvoorbeeld: ik kan goed koken, ik kan goed naar andere mensen luisteren. Het is niet erg als je er in het begin niet zoveel kunt bedenken. Houd het schrift bij de hand en vul het meteen aan als je een nieuwe eigenschap bedacht hebt. Je zal zien dat je er blij van wordt als je later in het schrift leest.

Zelfverzekerd worden? Doe alsof je het al bent!

Een mooie manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is door te doen of je het al bent. Dit klinkt misschien heel raar, maar als je je niet goed voelt past je houding zich automatisch aan aan je gedachten. Dus als je verdrietig bent kan je dat zien aan je houding. Dit werkt echter ook andersom. Werk aan een goede houding. Als je rechtop gaat staan zal je je sterker gaan voelen. Je laat je hersenen denken dat je je sterk en zelfverzekerd voelt. Je kunt jezelf ook oppeppen door tegen jezelf te zeggen dat je er mag zijn of gewoon dat je je goed voelt. Je hersenen zullen langzaam maar zeker mee gaan in je verhaal en je zal je sterker voelen.

Werk aan jezelf

Door veel te oefenen kan je zelfverzekerder worden. Neem de tijd om je dingen aan te leren. Ga aan de slag met de tips op deze en andere websites. Probeer ze uit en kijk wat goed voelt. Er zijn ook cursussen of boeken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Neem de beslissing voor jezelf om er wat aan te gaan doen en onderneem actie. Probeer elke dag wat nieuws uit. Zorg dat je uit je comfort zone komt. Ga bijvoorbeeld een keer alleen naar het café. Schrijf op wat je geprobeerd hebt en kijk later wat het beste werkt. Het is ook goed om in een later stadium je vorderingen te zien.

Zorg ook dat je aan je lichaam werkt. Ga gezonder eten en doe wat aan sport voor een beter gevoel. Kleed jezelf netje en draagt kleding die je lekker vindt zitten. Zorg dat je een verzorgt gebit hebt en dat je adem fris is. Als je er op uit gaat hoef je met deze dingen geen rekening te houden en is de kans groter dat je meer aan je sterkere eigenschappen denkt.

Geloof in jezelf

Je kunt niet zelfverzekerd worden als je niet in je zelf gelooft. De meeste onzekerheid komt voort uit twijfel in eigen kunnen. Als jij niet gelooft dat je meer zelfvertrouwen kunt krijgen wie moet dit dan geloven? Je kan veel meer dan je zelf denkt en dit komt vaak naar naar boven op het moment dat je het gewoon probeert.

Glimlach

Dit is een supertip die je vaker op deze website terug zult zien. Als je meer lacht wordt het leven leuker. Je kunt ook lachen als je eigenlijk niet hoeft te lachen. Probeer het zelf! Op het moment dat je lacht, maken je hersenen een stof aan die je je goed doet voelen. Hoe vaker je dit oefent hoe beter dit werkt. Als lachen een gewoonte wordt zal je basisniveau van je vertrouwen ook beter worden. Ook is het tijdens het lachen bijna onmogelijk om aan iets negatiefs te denken. De glimlach is de eerste stap naar meer geluk.

 

Wil je snel zelfverzekerd worden? Kies dan voor de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

Stel je voor: Hoe zou het zijn om echt in jezelf te geloven? Waarom lukt het je dan niet? Hoe krijg je nu wel een sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen? Deze e-cursus geeft je direct het beste inzicht in het bereiken van een gezond zelfvertrouwen. Het hoeft geen jaren te duren om zelfvertrouwen te ontwikkelen! Dit bespaart je ontzettend veel tijd en energie.

Voor de tijdelijke aanbieding en een aantal bonussen Klik op de onderstaande afbeelding.

Blijvend Zelvertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.