zelfvertrouwen vergroten 4 tips!

Als je last hebt van een gebrek aan zelfvertrouwen ben je zeker niet de enige. Veel mensen worstelen met te weinig eigenwaarde. Zelfvertrouwen vergroten is het het beeld dat je van jezelf hebt verbeteren. Je denkt zelf vaak dat je bepaalde dingen niet kunt. Of dat je voor bepaald zaken niet goed genoeg bent. Dit ondermijnt je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen. In deze post volgen 4 tips waarmee je zelfvertrouwen vergroten mogelijk wordt.

Zelfvertrouwen vergrotenVerzorging

De eerste stap is het verzorgen van jezelf. Met het verzorgen van jezelf bedoel ik het hele plaatje. Je zult er dus voor moeten zorgen dat je aan lichaamsbeweging doet en gezonder gaat eten. Ik wil niet zeggen dat je eruit moet zien als een fotomodel, maar als je je lichaam verzorgt en gezond eet ga je je veel beter voelen. Je lichaam zal de rommel gaan opruimen en je zal je blijer en gelukkiger voelen.

Zorg er daarnaast voor dat je je lichaam aan de buitenkant goed verzorgt. Houd je goed schoon, verzorg je gebit, neem eens een nieuw kapsel als je niet blij bent met je huidige kapsel. Zo zorg je ervoor dat je hier geen rekening mee hoeft te houden als je naar buiten gaat.

Koop de nieuwe kleren die je wil en je zult jezelf mooier voelen. Als je jezelf goed kleedt, zul je uitstralen dat je je lekker voelt.

Neem ook voldoende slaap. De meeste mensen hebben rond de zeven en een half en acht uur slaap nodig. Dit is belangrijk voor je gezondheid. Als je fit bent kun je ook je negatieve gedachten beter de baas. Mensen die vermoeid zijn hebben vaker negatieve gedachten.

Spreek

Spreek je weinig tijdens feestjes? Ben je altijd de stilste bij vergaderingen?  Laat jezelf eens horen. Je zult zien dat mensen je opmerken en je serieus gaan nemen. Ook zul je respect afdwingen naar anderen, maar zeker ook bij jezelf. Als jij jezelf respecteert zullen anderen dat ook doen. Dit helpt je bij het vergroten van je zelfvertrouwen.

Omring je met positiviteit

Zorg ervoor dat je omringt wordt door positieve mensen. Mensen die je naar beneden halen zijn funest voor je zelfvertrouwen. Om je zelfvertrouwen te vergroten is het dus nodig de negatieve mensen uit je leven te laten. Je hoeft natuurlijk niet van iedereen meteen afscheid te nemen, maar geef aan dat je positiever benaderd wil worden. Als men hier niet aan wil of kan toegeven zou je ze wat minder vaak moeten zien.

Bij vervelende collega’s is dit moeilijker of niet mogelijk. Zorg ervoor dat je deze mensen zelf positief blijft benaderen en als ze je negatief behandelen, laat dit dan van je afglijden. Het zal je zelfvertrouwen vergroten als je meer in positieve situaties terecht komt.

Laat afwijzing gaan

Als iemand een voorstel van jou afwijst, dan was zijn idee van het voorstel anders dan jouw idee. Je wordt dus niet zelf afgewezen, maar je voorstel. Zie dit dus niet als een groot verlies, maar verbeter je voorstel en zit niet bij de pakken neer.

Zelfvertrouwen vergroten

Ik hoop dat de bovenstaande tips je helpen met het vergroten van je zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de situatie. Je kunt nu beginnen met het vergroten van je zelfvertrouwen.

Als de bovenstaande tips je niet snel genoeg helpen of je wil meer vooruit, denk dan eens aan het volgen van de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

Het is een cursus die je direct het beste inzicht geeft in het bereiken van een gezond zelfvertrouwen. Het bespaart je enorm veel tijd en energie.

Bezoek voor meer informatie de pagina van e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Hier vind je tevens een aantal bonussen en een tijdelijke aanbieding. Mocht je eerst meer willen weten over de cursus of over Frank de Moei dan kun je ook mijn review over deze cursus lezen.

Blijvend Zelvertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.