Tips voor meer geluk

Tips voor meer gelukHieronder staan 7 tips voor meer geluk. Zit je niet zo lekker in je vel of maak je een slecht periode door, kijk dan eens naar de onderstaande tips.
De lijst had veel langer kunnen zijn, maar als je begint met het volgen van de onderstaande tips dan zal je je langzaam maar zeker steeds gelukkiger voelen. Wellicht dat ik in een later artikel nog meer tips ga verzamelen.

Tips voor meer geluk

1. Wees dankbaar

Wees dankbaar voor wat je hebt in je leven. Dit kunnen grotere of kleinere dingen zijn. Voorbeelden zijn je familie, vrienden, je werk, maar ook een kleine overwinning eerder op de dag of de stralen van de zon.

Je kunt ook elke morgen of avond 5 dingen opschrijven in een schrift waarvoor je de afgelopen dag dankbaar voor bent geweest. Je krijgt dan een hele lijst met dingen waar je dankbaar voor bent. Als je dan ooit een moeilijker moment hebt pak je je schrift en lees je waar je dankbaar voor kunt zijn.

2. Zorg voor jezelf

Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je ervoor dat je beter in je vel zit. Dit kun je doen door gezond te eten, regelmatig te sporten, maar ook door je mooi te kleden. Pak ook op tijd rust en ontspanning. Je zult uitstralen dat je gezonder bent en dit draagt bij aan je geluk.

3. Omring je met mensen die je blij maken

Als je steeds in de aanwezigheid bent van mensen die je energie kosten, dan zal je hier steeds een beetje minder blij van worden. Zorg er daarom voor dat je je regelmatig omringt met mensen waarmee je plezier beleeft, dan zal je merken dat je energie van krijgt. Samen met deze mensen lijkt ook alles vanzelf te gaan. Je zal je gelukkiger voelen als je meer tijd met deze mensen besteed.

4. Glimlach

Glimlach wat vaker, ook als er eigenlijk niets te lachen valt. Je zal merken dat door te lachen je je vanzelf wat beter voelt. Het is bijna onmogelijk om te lachen en tegelijk negatieve gedachten te hebben. Probeer eens tegen andere mensen te lachen, waarschijnlijk maak je de dag van die persoon en die van jezelf leuker. Lach dus nu en lees snel verder voor de volgende tips voor meer geluk.

5. Geef weg

Als je wat weggeeft zonder het doel om er wat voor terug te krijgen, zal ervoor zorgen dat je je goed voelt. Dit hoeven absoluut geen grote zaken te zijn. Geef bijvoorbeeld eens wat vaker een complimentje aan iemand anders, je zal zien dat de sfeer in de ruimte verandert. Ook het geven van een klein cadeautje of een glimlach kan je gelukkiger maken.

6. Onderneem dingen

Ga er eens wat vaker op uit. Doe dingen die je nog nooit of al lang niet meer gedaan hebt. Dit kan een vakantie zijn, of een rondrit in de auto langs mooie plaatsen in de buurt. Ga eens een rondje hardlopen als dit al langer een voornemen is. Je zal je erg lekker voelen als je deze overwinning op jezelf gehaald hebt.

7. Ben nu gelukkig

Stel geluk niet uit! Vaak denken mensen dat ze gelukkig zijn als ze die nieuwe baan hebben, of dat ze gelukkiger zijn als ze in een ander huis wonen. Als het dan eenmaal zo ver is dan vinden ze weer een nieuwe reden om niet gelukkig te zijn, bijvoorbeeld pas als de nieuwe badkamer of de nieuw auto er is. Probeer te genieten van de weg naar het doel. Het zal je zoveel opleveren. Je hoeft nooit meer gelukkig te zijn als er in de toekomst wat gebeurd. Je bent nu gelukkig.

Bonustip

Gaan de bovenstaande tips niet snel genoeg en wil je snel meer tips voor meer geluk?

Volg dan de online cursus Geluk – Genieten van het leven (voorheen ‘Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven’) van Frank de moei.

Deze cursus geeft je de beste technieken en inzichten om elke dag gelukkig te zijn. Alles wat je gelukkig maakt wordt behandeld: overtuigingen, doelen , relaties, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, leven in het nu, dankbaarheid, persoonlijke groei en nog veel meer.

Kijk voor de tijdelijke aanbieding op de onderstaande afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.