Tips Tegen Stress

In dit artikel bespreken we 8 tips tegen stress. Veel mensen ervaren de gevolgen van stress of het hebben van teveel zorgen. Je kan hierbij onder andere denken aan fysieke klachten zoals rug- en nekklachten, hoofdpijn, hartkloppingen of slapeloosheid. Je kan ook te maken krijgen met psychische klachten zoals Boosheid, frustratie of paniekaanvallen. Met de tips in dit artikel kan je een begin maken met het terugdringen van de stress. Let op! Als de stressklachten te ernstig zijn dien je de huisarts te raadplegen.

Tips tegen stress1. Stop uitstelgedrag

Vaak stellen mensen taken die ze minder leuk of moeilijk vinden uit. Ze gaan allerlei extra taken verzinnen om eerst te kunnen doen, zodat ze maar niet hoeven te beginnen aan de taak die ze niet leuk vinden. Tijdens de taken die je wel doet, heb je constant de gedachte dat je de moeilijke taak nog moet doen. Je zult deze taken waarschijnlijk minder goed uitvoeren. Doe de moeilijke taak eerst. Je zult dan merken dat je daarna meer rust in je hoofd hebt en dat de overige taken veel plezieriger verlopen. Stop dus met uitstellen!

2. Doe aan sport

Dit is één van de beste tips tegen stress. Als je weinig beweegt dan kan de stress zich in je lichaam ophopen. Als je merkt dat je stress hebt, probeer dan om voor of na het werk wat te sporten. Kies bijvoorbeeld voor hardlopen. Het is heerlijk om buiten door de wind te lopen. Je kan er misschien ook voor kiezen om tijdens het werk in de pauze te gaan wandelen. Ook dan kan je lekker genieten van de buitenlucht en ben je even van je werk af.

3. Zeg vaker nee

Mensen zijn geneigd om te veel zaken op zich te nemen. Dit kunnen zelfs ook dingen zijn die ze graag doen. Op een gegeven moment is het teveel en kan het gaan malen in je hoofd. Als je op een nette manier tegen iemand zegt dat je iets niet kunt doen, omdat je andere taken hebt die eerst af moeten, zullen ze daar vaak respect voor hebben. Als je baas je een extra taak geeft, zou je tegen hem kunnen zeggen dat je een andere taak niet op tijd af kunt hebben. Of je kunt hem zelfs een taak aan laten wijzen die wat later af mag zijn.

4. Probeer de oorzaak te achterhalen

Schrijf alles op wat je op dat moment in je hoofd hebt. Je kunt hierbij denken aan alle zaken die je nog moet doen. Ook alle gedachtes die je hebt kun je opschrijven. Als je het lijstje leest kijk dan bij elk punt wat je gevoel is. Als je bij één of meerdere punten een slecht gevoel krijgt is dit mogelijk één van de oorzaken van de stress. Probeer hier als eerste wat aan te doen.

5. Leer ontspannen

De volgende van de tips tegen stress is ervoor zorgen dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen. Je kunt ontspannen door lekker met een kop thee op de bank te gaan zitten. Sommige mensen zweren bij ademhalingsoefeningen of meditatie. Ook onder de douche of in bad kan je heerlijk ontspannen. Je zult zelf je favoriete manier moeten ontdekken. Als je moeite hebt om tijd te vinden om te ontspannen, kan je dit gewoon inplannen in je agenda.

6 Zorg voor voldoende slaap

Slapen is erg belangrijk in het leven van de mens. Als je te weinig slaapt, heb je minder energie om je taken uit te voeren. Ook ga je jezelf vaak minder goed verzorgen. Als je geen zin hebt om te koken laat je makkelijker een maaltijd bezorgen. Ook vind je sneller een excuus om niet te gaan sporten. Op deze manier kom je in een negatieve spiraal terecht. Je wordt steeds ongezonder waardoor de stress zich beter in je lichaam kan nestelen.

Zorg ervoor dat je minimaal 7 tot 8 uur slaapt. Je zal je snel veel energieker voelen en meer zin hebben om aan de dag te beginnen.

7. Stop met multitasken

Veel mensen doen meerdere dingen tegelijk en denken dat ze dan meer op een dag kunnen doen. In de meeste gevallen is het tegenovergestelde waar. Mensen die multitasken zijn vaak veel minder productief dan wanneer ze één ding goed doen. We zijn gewoonweg niet in staat om ons op meerdere zaken tegelijk te focussen. Multitasken zorgt ervoor dat we de taken niet optimaal kunnen uitvoeren. Dit kan voor veel stress zorgen.

8. Ruim op

Wanneer ruimtes niet goed opgeruimd zijn kan dit veel stress veroorzaken. Je kan vaak dingen niet vinden, of je bent constant bezig met het feit dat je nog moet opruimen. Zorg dus voor een opgeruimd huis of een leeg bureau op je werk. Dit kan ook gelden voor je telefoon of je computer.

Dit waren 8 tips tegen stress. Kijk of je een aantal tips voor jezelf kunt oppakken en start meteen met het inpassen van verbeterpunten.

 

Voor meer tips tegen stress:

Wil je snel minder zorgen en stress? Volg dan de e-cursus Nooit Meer Zorgen Of Stress van Frank de Moei.

Ben jij regelmatig gespannen? Stel je voor: Hoe zou het zijn om je echt goed te voelen? Waarom lukt het je dan niet? Hoe word je nu wel ontspannen en positief? Met deze cursus ontdek je de beste manier om zorgen en stress los te laten. Het is praktisch, eenvoudig en effectief!

Voor een speciale aanbieding en een aantal bonussen Klik snel op de onderstaande afbeelding.

Nooit meer zorgen of stress

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.