Persoonlijke Groei? Neem de beslissing!

Denk je aan persoonlijke ontwikkeling? Neem dan de beslissing nemen om het te gaan doen. Veel mensen hebben geen enkel idee dat de mogelijkheid er is of ze hebben er geen behoefte aan. Hier volgt mijn verhaal. Voor 2015 had ik geen enkel idee wat de mogelijkheden waren op het gebied van persoonlijke groei. Mijn leven kabbelde een beetje voort en ik had min of meer besloten het zo wel goed te vinden. Ik had mijn leven redelijk op de rit. Ik wist wat ik kon en wat ik wilde, maar vooral ook wat ik niet kon en wilde. Kortom het was wel goed zo.\

De aanleiding

Op een gegeven dag was ik voor de derde avond op rij mijn hobby (op de bank liggen) aan het uitvoeren en tegelijkertijd wat aan het surfen op internet. Ik weet niet meer op welke website ik terecht gekomen was, maar er werd een vraag gesteld met betrekking tot mijn leven. De vraag kwam op het volgende neer: “Het is allemaal leuk en aardig dat je het oké vindt in je leven, maar IS DIT HET?” mijn allereerste reactie was ja, maar nadat ik er even serieus over nadacht, moest ik tot de conclusie komen dat er meer moest zijn. Er moest toch op één of andere manier meer te beleven zijn? Het moet toch wel leuker kunnen? Ik haalde duidelijk niet alles uit mijn mogelijkheden.

Persoonlijke groeiNeem de beslissing

Op dat moment nam ik de BESLISSING om er wat aan te gaan doen. Ik ben me gaan verdiepen persoonlijke groei en begonnen bij het krijgen van zelfvertrouwen Ik begon me te verbeteren op met name het sociale vlak. Ik mag wel zeggen dat ik wou dat ik dat veel eerder had gedaan. Er ging een wereld voor me open. Ik ga weer leuke dingen doen. Ik heb er een passie bij in de vorm van deze website. Ik kan veel makkelijker met andere mensen communiceren. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ervaar ook meer geluk. Ik hoef niet meer iets bereikt te hebben voordat ik me gelukkig voel. Ik ben al gelukkig op de weg naar het doel.

Het was echter nooit gebeurd als ik op die bewuste dag in 2015 niet de beslissing had genomen om te gaan groeien.

Stel de vraag

Misschien heb je je de vraag al gesteld, omdat je deze website aan het lezen bent. Als dit niet het geval is, stel je dan NU de vraag over je leven: Is dit het? Doe ik wat ik wil doen tot ik oud ben? Als je antwoord hierop ja is, ga dan vooral verder waar je mee bezig bent. Is het antwoord op de vraag nee (of je twijfelt) lees dan verder.

Persoonlijke groei

Begin je te verdiepen in persoonlijke groei. Kijk rond op deze website en lees ook andere websites die je kunnen helpen. Blijf echter niet eeuwig lezen. Om echt te kunnen groeien moet je actie gaan ondernemen. Begin gewoon: ga de tips proberen die je op deze en andere websites vindt. Ga naar buiten en doe dingen die je normaal niet doet. Kom uit je comfort zone. een bekende quote is: “life begins at the end of your comfort zone” (Neale Donald Walsch). Ik heb gemerkt dat het klopt, hoezeer ik in het begin ook hoopte dat het niet waar was. Ik wilde het liefst binnen mijn veilige zone blijven, maar dan maak je geen persoonlijke groei door.

Begin vandaag

Ik had me inmiddels aardig verdiept in het ontwikkelen van mezelf, maar had moeite met het uitvoeren van sommige tips. Ik dacht nog vaak dat ik morgen wel zou beginnen. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor een aantal workshops op het werk. Ik zat hier al drie jaar tegenaan te hikken, maar ik had het steeds weten uit te stellen. Ik ben ook cursussen gaan volgen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook begon ik steeds over mijn plannen tot persoonlijke groei te praten met andere mensen. Ik vertelde onder andere dat ik weer een ergens uit wilde gaan. Al vrij snel daarna kwam ik iemand tegen die dat leuk vond en wel mee ging. Ik ging weer eens stappen in de grote stad en dan niet eens met een hele groep, maar met zijn tweeën! Daar had ik voor mijn beslissing nooit aan gedacht. Ondertussen ben ik al veel vaker weg geweest.

Verleg je grenzen

Ik merkte dat ik er lol in kreeg om dingen te doen buiten mijn veilige zone. Elke keer heb je weer een prettig gevoel als je iets gedaan hebt. Het is is eigenlijk ook altijd leuk als je het aan het doen bent. Mijn tip is dus: verleg je grenzen! En ga steeds verder. Ga die dingen doen die je leuk vindt, maar niet durft, volg die workshops of cursussen, ga buiten je comfort zone. Het belangrijkste is echter: Neem de beslissing om te beginnen.

Ik hoop dat mijn verhaal je kan stimuleren om zelf te gaan werken aan je persoonlijke groei. Het is echt de moeite waard. In de komende tijd zullen er meer artikelen verschijn over dit onderwerp. Hou de website in de gaten!

 

Wil je je zelfvertrouwen een boost geven of wil je een snellere weg naar geluk? Kijk dan eens naar de onderstaande cursussen van Frank de Moei.

Blijvend Zelvertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.