Negatief Zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld is bijna hetzelfde als een lage immuniteit, het maakt ons leven onbeschermd tegen kleine mislukkingen in het leven.

Mensen met een negatief zelfbeeld geloven eerder in een slechte beoordeling van zichzelf dan in een compliment, omdat een slechte beoordeling beter aansluit bij hun ideeën over zichzelf. In dergelijke gevallen verzet een persoon zich er vaak tegen om positieve informatie over zichzelf te accepteren.

Negatief zelfbeeld en zelfvertrouwen

Negatief Zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld voorkomt dat mensen interactie hebben met mensen om hen heen. Gebrek aan zelfvertrouwen voorkomt dat mensen hun mening kunnen uiten en het voorkomt dat mensen hun belangen kunnen verdedigen en hun potentieel kunnen onthullen. Zelfvertrouwen is belangrijk in bijna elk gebied van ons leven. Veel mensen met een laag zelfbeeld vallen in een vicieuze cirkel: je doelen lijken onbereikbaar te zijn en hierdoor vermindert het vertrouwen. Zelfvertrouwen staat een persoon al dan niet toe zijn gewenste doelen te bereiken.

In feite kan deze situatie worden gecorrigeerd. Je kunt werken aan je negatieve zelfbeeld en goede resultaten behalen, zelfvertrouwen ontwikkelen en je eigenwaarde vergroten. Zet je lage zelfbeeld om in een realistisch zelfbeeld.

Zelfrespect, zelfvertrouwen en eigenwaarde

Zelfbewuste mensen geloven in hun capaciteiten en in het leven zelf en als gevolg daarvan zijn de omstandigheden zo, dat het lijkt alsof het leven hen makkelijk af gaat. Alles is het leven komt hen als het ware aanwaaien.

Twee dingen die je zelfrespect het meest beïnvloeden: zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Zelfvertrouwen is het gevoel dat je het beste met de obstakels op je pad kunt omgaan. Dit is een geloof in jezelf en in je kracht. Als iemand bijvoorbeeld een nieuw beroep gaat leren, is hij ervan overtuigd dat hij zal slagen. Hij zal hij manieren vinden om de taken aan te kunnen.

Eigenwaarde – dit gevoel is verbonden met de eerste. Een man met een gevoel van eigenwaarde laat zich gelukkig zijn, en dit geeft hem de kracht om alles aan te kunnen wat er in zijn leven gebeurt.

Geloof in jezelf

Wanneer een persoon niet in zichzelf gelooft en zichzelf niet accepteert, kan hij niet gelukkig zijn. Hij zal niet zijn leven vullen met vreugde en kleuren. Wanneer een persoon in zichzelf begint te geloven en door het leven gaat met het vertrouwen dat hij zal slagen, dan accepteert deze onderweg geen geluk en hij behandelt mislukking en succes als gelijke. Hij begint zijn eigen onvolkomenheden en beperkingen te accepteren. Resultaat zal dan niet lang duren, een persoon zal zelfvertrouwen ontwikkelen en het zelfrespect zal toenemen.

Negatief zelfbeeld en geld

Met een negatief zelfbeeld bij een persoon is het verlangen naar prestatie net zo laag als zijn zelfrespect. Dat wil zeggen, mensen met een negatief zelfbeeld zullen nooit het maximale uit het leven halen. Als het gaat om geld verdienen geloven ze dat het moeilijk of niet mogelijk. Het is niet voor hen weggelegd. Ze proberen allerlei redenen te vinden waarom ze zichzelf niet van baan of werkzaamheden zien veranderen. Zelfs als ze de kans krijgen om het werk van hun dromen te doen, zullen ze excuses zoeken waarom ze nu niet klaar zijn, of ze zullen vinden dat ze niet gekwalificeerd genoeg zijn in deze richting.

Mensen met een laag zelfbeeld kunnen in hun fantasieën leven over een rijk leven, maar geloven tegelijkertijd oprecht dat ze dit nooit zullen krijgen. En leven dus hun leven door te lijden aan het feit dat hun verlangens volkomen onbereikbaar zijn.

Iemand met een laag zelfbeeld heeft constant zorgen over werk en over geld. Het lijkt hem dat er niet genoeg geld is. Hij kiest niet wat hij wil, maar zal het goedkoopste product in de winkel kiezen. Hij heeft constant gedachten dat het niet zal lukken als hij ergens aan begint. Het zal hem lijken dat een nieuwe actie gedoemd is te mislukken of, dat dit niet het juiste moment is. Daarom zal hij zaken voortdurend uit willen stellen tot laten.

Gevolg meer zelfvertrouwen

Een persoon met voldoende zelfvertrouwen presenteert zijn financiële verlangen, hoeveel hij wil verdienen en hoeveel hij kan verdienen. Iemand met voldoende zelfvertrouwen houdt zich bezig met het bedrijf of werk dat hij leuk vindt. Wanneer je namelijk doet waar je van houdt, kun je een geweldig resultaat behalen. Hij heeft vertrouwen in zijn kunnen, gelooft in zichzelf en ziet zijn waarde als specialist in zijn vakgebied. En als hij zijn werk niet meer leuk vindt, vindt hij snel nieuw werk of een nieuwe baan.

Negatief zelfbeeld verbeteren

Er zullen altijd beren op de weg ontstaan ​​bij een persoon met een laag zelfbeeld en dit komt tot uiting in het feit dat een persoon spijt heeft dat hij geld aan zichzelf heeft uitgegeven. Hij beschouwt zichzelf onbewust niet waard om te hebben wat hij leuk vindt. Geloof in jezelf verdwijnt en een persoon verdrinkt in negatieve gedachten over de toekomst. Een effectieve methode om uit deze situatie te komen, is om negatieve gedachten te vervangen door constructieve gedachten.

Een goede manier om negatieve overtuigingen te vervangen door positieve overtuigingen is het volgen van een cursus. Je kunt ook een consult regelen met een psycholoog, maar één consult bij een psycholoog is vaak al duurder dan een cursus. Een goed voorbeeld van een cursus, is de cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

Deze cursus is ontwikkeld om uw zelfvertrouwen te vergroten in slechts 12 weken. Het is een cursus die recht op het doel afgaat: een Effectieve, praktische èn systematische methode om je zelfvertrouwen te vergroten. Klik hieronder op de afbeelding voor veel meer informatie en een aanbieding.

Blijvend Zelvertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.