Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf

Om uit te vinden hoe je gelukkig wordt met jezelf, zal ik hieronder 15 tips geven. Deze Tips kunnen je helpen om niet zo snel van de kaart te raken van een lastige gebeurtenis of door wat iemand tegen je zegt. Als je meer uitgaat van wat er in jezelf zit, kun je gelukkig zijn met jezelf. De volgende tips zullen dit beter uitleggen.

1. Maak je geen zorgen over kleinigheden

Laat een kleine, lastige of moeilijke gebeurtenis uw dag of uw humeur niet bederven. Als er een situatie is die je van streek maakt, stel jezelf dan altijd de vraag: “zal het voor mij belangrijk zijn over 5 jaar?” Als het antwoord hierop nee is, probeer er dan niet teveel aan te denken en verder te gaan met wat je wil doen.

Onthoud dat je niet altijd krijgt wat je wilt, echter soms blijkt dit achteraf veel beter te zijn.

2. Gelukkig zijn met jezelf? Meten is weten

Gelukkig zijn met jezelf kun je leren! Het kan erg helpen om je resultaten bij te houden. Je kan dit bijvoorbeeld doen in een dagboek. Je kunt ook een schrijfblok langs je bed leggen en elke avond, ochtend of op een regelmatig tijdstip hierin te schrijven wat je is opgevallen, waar je blij mee bent of wat je geleerd hebt.

Je kunt hiervoor ook de onderstaande vragen gebruiken:

  • Wat heb ik afgelopen week geleerd?
  • Wat is het beste dat me afgelopen week overkomen is?
  • Waar moet ik de komende week meer tijd aan besteden en waar minder, in vergelijking met de vorige week?

3. Wees zo min mogelijk negatief

Negatief denken is destructie. Als je veel negatief denkt ga je daar op termijn naar leven. Het negatieve overheerst en er lijkt niets goeds te gebeuren. Leer het opmerken van de goede dingen, zelfs in de dagelijkse bezigheden kunnen veel goede dingen zitten. Vaak lijken ze er niet te zijn, maar als je gelukkig wilt worden met jezelf zul je deze positieve dingen moeten opmerken. Dit zal geleidelijk gebeuren in het begin. Start met het weten waarna je op zoek ben. Op het moment dat je weet wat je zoekt zul je het sneller vinden. In dit geval positieve gebeurtenissen. Zelfs tijdens negatieve gebeurtenissen kun je positieve punten vinden. Een medaille heeft altijd twee kanten. Je zult veel sneller gelukkig zijn met jezelf als je van het positieve uitgaat.

4. Vergelijk jezelf niet met anderen

De enige persoon waarmee je jezelf kunt vergelijken ben jij. Nu en je bent in het verleden. We vergelijken meestal oneerlijk: we vergelijken het ergste dat we over onszelf weten met het beste dat we over anderen denken. Je ziet elke dag duizenden foto’s van succesvolle mensen en vergelijkt het met je ergste dagelijkse routine. Maar wat zit er echt verborgen achter deze foto’s, met welke moeilijkheden hebben deze mensen te maken. Dit zul je bijna nooit weten. Jouw leven is misschien wel gelukkiger dan dat van hem. Als je denkt dat je mooi huis hebt, maar het huis van je broer is veel mooier, zul je niet heel blij zijn. Als je denkt wat heb ik een mooi huis, zonder te vergelijken, zul je je veel blijer voelen.

5. Blijf jezelf ontwikkelen

Het is belangrijk om te blijven leren. Dit houdt de hersenen fit. Als je jezelf blijft ontwikkelen, zul je ook vaker tevreden of blij zijn met de progressie die je maakt. Dus: blijf leren ook al zijn dit hele kleine stapjes. Je gaat dan toch vooruit en staat niet stil.

“Als je niet kunt vliegen, ren dan,

als je niet kunt rennen, loop dan,

als je niet kunt lopen, kruip dan,

maar wat je ook doet, je moet vooruit blijven gaan. “

– Martin Luther King jr.

6. Reis!

Gelukkig zijn met jezelf

De wereld is enorm – er zijn veel interessante dingen. Inspirerend reizen stelt je in staat om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Reizen verruimt de geest en zal je vullen met indrukken. Dit zal direct de vrolijkheid en het wereldbeeld beïnvloeden. Een verandering van omgeving helpt om de schoonheid van de wereld beter te zien, en dit zal ons gelukkiger maken. Ook als het niet mogelijk is om verre reizen te maken, kun je in je eigen omgeving ook veel moois en inspirerende dingen vinden. Ga eens het bos in of bezoek een mooie stad of dorp.

7. Maak een keuze om gelukkig te zijn

Gelukkig zijn is een beslissing! Wanneer een persoon zich gelukkig voelt, lijkt het alsof de wereld zich eraan aanpast en ordelijk wordt. Het is belangrijk om te begrijpen dat geluk binnenin zit, het hoeft niet buiten gezocht te worden. Veel mensen maken de fout om in het verleden te leven of om teveel vooruit te kijken. Het vermogen om van het heden te genieten bepaalt namelijk de kwaliteit van leven. Voel de vreugde en charme van de momenten, waardeer wat je hebt en heb geen last van wat niet is.

8. Mediteer

Het vermogen om te ontspannen is een zeer nuttige vaardigheid. Meditatie helpt om zelfbeheersing te krijgen. Het zal helpen om de harmonieuze relatie met je binnenste te herstellen en de interactie met de omgeving te verbeteren. Om te leren je gedachten te beheersen, oefen je dagelijks meditatie. Om te beginnen heb je behoorlijk wat tijd nodig. Om het resultaat te voelen, heb je een maand dagelijkse meditatieve oefening nodig. Je kunt beginnen met dagelijks tien minuten en dit later uitbreiden naar langere blokken of meerdere sessies op een dag. In een ander blog zal ik hier verder op ingaan.

9. Vind een hobby

Datgene wat plezier brengt, zoals een hobby of een fijne bezigheid, zal heel goed helpen om met stress om te gaan. Maak het leven interessanter; vind een hobby of stop meer tijd in de hobby’s die je al hebt. Probeer eens iets nieuws. Tegenwoordig, met behulp van internet, kun je bijna elke vaardigheid leren die je interesseert.

10. Ben elke dag in de frisse lucht

Gelukkig zijn met jezelf wandelen

Ga elke dag naar buiten, ongeacht het weer en de stemming. Gewoon een wandeling verbetert de stemming en helpt stress te verminderen. Ook verbetert het de concentratie en is het goed voor je lichaam en geest.

11. Doe aan sport

Regelmatig sporten vermindert het risico op depressie. Het gevoel van angst zal verdwijnen en de stemming verbetert. Het stressniveau wordt aanzienlijk verminderd. De algemene gezondheid en de cognitieve functie verbetert. Het is vaak moeilijk om eraan te beginnen, maar als je een tijdje bezig bent zul je merken dat het steeds makkelijker wordt. Na een tijdje ga je balen als je een keer over moet slaan.

12. Geloof in jezelf en je ideeën

Als je de kracht vindt om echt in jezelf te geloven en je gelooft in je drang om te bereiken wat je wilt, dan zal iedereen het merken. De wereld om je heen verandert met je mee. Dan kun je echt in jezelf geloven. Stel je voor dat het gewenste al gerealiseerd is, voel deze emoties, leef in het ritme van positieve emoties.

13. Zoek talent in jezelf

Ieder mens heeft ergens een talent voor. Je hoeft hem alleen maar te vinden. Probeer jezelf uit in verschillende activiteiten. Vergeet echter niet dat talent niet alleen moet worden gevonden, maar ook moet worden ontwikkeld. Twijfel er niet aan dat iedereen echt een talent heeft, want ieder mens is op zijn eigen manier uniek. De schoonheid van de mens zit in zijn uniekheid.

14. Lees en laat u inspireren

Gelukkig zijn met jezelf, stapel boeken

Lees motiverende boeken, luister naar interessante interviews en omring jezelf met een geïnspireerde omgeving. Motiverende literatuur geeft praktisch advies over hoe u een doel kunt bereiken, hoe u obstakels kunt vermijden en hoe u kunt achterhalen waardoor u uw doel niet kunt bereiken. Maar onthoud dat een boek echt kan motiveren en actie kan veroorzaken, maar je moet het wel lezen. Het komt niet vanzelf.

15. Wees sterker dan je angsten

Angst is slechts een illusie. 90% van onze zorgen gaat over iets dat nooit zal gebeuren. De hoofdtaak is niet om in de onbekende toekomst te kijken, maar om in het heden te leven. Geniet van de huidige tijd en merk het goede ervan op. Leer genieten van de kleine dingen en om te geloven dat de toekomst op de beste manier zal verlopen. Zelfs als dit niet gebeurt, heb je daar nu geen last van.

Ons geluk zit in onszelf. We zijn er echter aan gewend geluk afhankelijk te maken van externe omstandigheden. Gelukkig zijn is in de eerste plaats een beslissing van de persoon zelf. Meer levensgeluk wordt bereikt door aan jezelf en je gedachten te werken.

Gelukkig zijn met jezelf

Met de bovenstaande tips kun je weer gelukkig worden met jezelf. Je zult rust vinden en meer genieten van het leven. Heeft dit je aandacht getrokken, maar de tips zijn nog niet genoeg om je over de streep te trekken kijk dan eens of een online cursus wat voor je is. Deze cursus is ontwikkeld door professionele life-coach, Frank de Moei.

Frank heeft twee cursussen ontwikkeld die aansluiten bij deze blog:

Door op de linke hierboven te klikken ga je direct naar de website over de cursus. Heel veel succes en word weer gelukkig met jezelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.