Gelukkig worden? Probeer deze tips!

Ben je niet echt tevreden? Gaat het allemaal niet zoals je wil? Wil je weer echt gelukkig worden? In dit artikel zal ik een aantal tips met jullie delen die ik op het internet gelezen heb. Lees de tips allemaal een keer door en pik er de dingen uit die je wil proberen. Als je gekozen hebt om een bepaalde tip te proberen, denk dan niet na een dag dat ze niet werken. Zoals bij de meeste dingen moet je oefenen voordat iets werkt. Bijna niets werkt ineens.

Gelukkig wordenGelukkig worden of gelukkig zijn?

Hier volgt nu eerst mijn beste tip. Wanneer je echter op deze pagina terecht gekomen bent omdat je niet gelukkig bent. Kan ik me voorstellen dat deze wat te snel voor je gaat. Na deze tip volgen er een aantal tips van een andere strekking, maar hou deze tip wel in je achterhoofd. De tip is: “Je moet niet gelukkig worden, maar je moet gelukkig zijn.” In het eerste geval denk je namelijk dat je gelukkig gaat worden, nadat je iets bereikt hebt. Het beste is echter zijn dat je gelukkig bent op weg naar wat je wil bereiken.

Stel je voor je hebt je een doel gesteld en je denkt dat je gelukkig zult zijn als je het hebt bereikt. Wat nu als je je doel niet haalt? Of wat nu als je je doel haalt en je bedenkt direct weer een nieuw doel? Wanneer ben je dan gelukkig? Op die manier ben je steeds kort gelukkig als je je doel gehaald hebt, maar dit vervaagd redelijk snel. Je kunt dus het beste de weg naar een doel zo inrichten dat je daar je geluk uit kunt halen. Dus niet gaan zitten wachten tot het doel bereikt is, als het dan al bereikt wordt, maar maak plannen om je doel te halen. Schaaf deze bij als het niet helemaal de goede kant op gaat. Zorg dat je blij bent met elke vordering die je maakt.

Er volgen nu een aantal tips die je zelf kunt uitproberen. Er zit geen volgorde in de tips. Je kunt de tips allemaal proberen of je pikt er één uit. Kies echter niet alleen de dingen die precies bij je passen. Af en toe een andere weg in slaan kan je helpen bij je zoektocht naar gelukkig worden.

Zoek een Passie

Een passie is een bezigheid waar je helemaal in op kunt gaan. Dit kan op allerlei gebieden zijn. Je werk kan je passie zijn (dan heb je geluk), maar het kan ook een hobby zijn waar je een aantal avonden per week mee bezig bent of iets wat je minder vaak doet. Het gaat om de beleving die je voelt als je er mee bezig bent, maar ook om het gevoel wat je hebt als je er naar uitkijkt.

Ik zal een voorbeeld geven. onlangs ben ik met deze website begonnen. Ik had nog nooit een website gemaakt en ben me er twee of drie weken in gaan verdiepen. Op een avond ben ik gewoon begonnen en merkte ik dat ik het erg leuk vond om te doen. Nu werk in een aantal avonden per week aan deze website en op andere dagen bedenk ik wat ik nog kan maken en waar ik over kan schrijven. ik ben nu blij en gelukkig met elk artikel dat ik schrijf en ook met elke aanpassing die ik maak aan de website. Ook heb ik meer het gevoel dat ik zinnig ben, terwijl ik voorheen vaak op de bank tv aan het kijken was. Ook mooi, maar toch anders. Dit helpt je echt met gelukkig worden!

Verken je grenzen (en ga er overheen)

“Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.” Deze uitspraak wordt toegedicht aan Albert Einstein en is absoluut waar. Als je altijd hetzelfde doet, moet je niet verwachten dat de uitkomst anders gaat zijn. als je je nu niet gelukkig voelt, moet je dus niet hetzelfde blijven doen om gelukkiger te worden. Zoek je grenzen op. Kom uit je comfort zone. Wanneer je nieuwe dingen gedaan hebt en zeker wanneer je iets gedaan hebt wat je eigenlijk niet durfde, zul je een trots gevoel hebben. Ook zal je zelfvertrouwen hierdoor groeien. Je kunt wel geloven dat dit je geluk positief zal beïnvloeden.

Denk in oplossingen

Blijf bij een vervelende gebeurtenis niet hangen in je ongeluk. Stel je hebt een picknick met je (beste) vriend of vriendin. Je leeft er al even naar toe. Je maakt de gordijnen open en het regent. Het eerste wat in je opkomt is waarschijnlijk het vervloeken van de regen en daarna de telefoon pakken om de picknick af te bellen. Denk je dat je daarna gelukkig zult zijn…? Nee ik ook niet.

Bedenk dus een oplossing. Leg het picknickkleed midden in de kamer, kijk of je buiten een beschutte plek kunt bedenken. Ga samen dansen in de regen. Alles mag! Er is altijd iets te bedenken waardoor je toch wat leuks kunt doen. Zorg dat je in het vervolg niet meer over problemen praat, maar over uitdagingen. Dit helpt je in het overwinnen van uitdagingen en versnelt het gelukkig worden.

Stop vergelijken

Mensen hebben vaak de neiging om zich te vergelijken met anderen. In de meeste gevallen ook nog met mensen waarvan ze denken dat ze mooier, knapper, slimmer en leuker zijn. Als je jezelf met zulke personen vergelijkt zal je daar niet gelukkiger van worden. Je hebt er ook niets aan want de situatie verandert niet. Stop vergelijken en accepteer wie je bent. Focus op je goede eigenschappen en niet op de dingen die je niet kunt.

 

Probeer deze tips en hopelijk ervaar je al snel verbetering. Veel geluk!

 

Gaan deze tips niet snel genoeg voor je dan raad ik je de Geluk – Genieten van het leven (voorheen Gelukkig zijn Gelukkig blijven) aan van Frank de Moei.

Met deze cursus leer je in 9 weken weer gelukkig te zijn met jezelf en met je leven. je zult ook ontdekken waarom dit eerder niet lukte. Met effectieve inzichten wordt je door het proces heen geholpen. Het is eenvoudig en iedereen kan het leren. Wat mij betreft is deze cursus zijn geld dubbel en dwars waard.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.