Met iedereen betere relaties?

Stoor je je vaak aan iemand anders? verlies je soms al je energie als je bij iemand bent geweest? Wil je graag betere relaties met iedereen? Er zijn mensen die lijken met iedereen goed overweg te kunnen en er zijn mensen die moeite hebben met het aangaan van relaties of het houden van relaties. Je krijgt in je leven met veel verschillende relaties te maken. Hier volgen een aantal voorbeelden:

Betere relaties met iedereen

  • familierelaties
  • liefdesrelaties
  • vriendschappen
  • zakelijke relaties

Het zou maar wat makkelijk zijn als alle relaties goed verliepen, maar dit is vaak niet het geval. Stellen gaan uit elkaar, vriendschappen worden beëindigd, zakelijke relaties lopen stroef en er gaan zelfs families uit elkaar. Hieronder zal ik een aantal tips neerzetten waarmee je een begin kunt maken met het verbeteren van je relaties.

Roddel niet over anderen

Als je betere relaties met iedereen wil hebben moet je stoppen met roddelen over andere mensen. Soms zit je samen met een aantal mensen en hoor je iemand de hele tijd praten over fouten en vergissingen van anderen. Misschien doe je dit zelf ook wel. Stel je dan eens voor, hoe de mensen waartegen je over iemand anders roddelt, zich zullen voelen. Zij zullen zich waarschijnlijk afvragen of je zo ook over hen praat als ze er niet bij zijn. Je kunt daarom het beste over niemand roddelen om de eerste stap te zetten naar betere relaties.

Geef complimenten

Hoe voel jij je als je een compliment krijgt van iemand anders? Een compliment krijgen geeft je een goed gevoel. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere als jij een compliment uitdeelt. Wat denk je nu dat er beter is voor een goede relatie? Kritiek uiten of een compliment geven? Ook als iemand niet heeft gedaan wat de bedoeling was, kan je beginnen met een compliment geven voor wat wel goed ging. De ander zal hierna veel meer openstaan voor je uitleg over wat er niet goed ging. Wanneer je begint met roepen wat er allemaal niet goed ging zal de ander zich veel meer verzetten en minder de behoefte hebben om het de volgende keer beter te doen.

Toon interesse in de ander

De meeste mensen die een gesprek voeren willen zo veel mogelijk zelf aan het woord zijn. Ze kappen andere mensen midden in een zin af, omdat ze op dat moment iets bedenken wat ze meteen willen zeggen. Iedere keer als je afgekapt wordt vind je dat vervelend, want je wilde nog meer vertellen. Als je oprecht geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft zul je ze niet afkappen. Ook zal dit een goed gevoel aan de ander geven. Ze voelen zich begrepen en zullen blij zijn met het gesprek. Dit is een sterk punt in je zoektocht naar betere relatie met iedereen. Je kan dit zelfs versterken door door te vragen over het onderwerp van gesprek. Zorg dus dat je je interesseert in de ander.

Lach!

Het komt in bijna elk artikel terug. Lachen is zo belangrijk voor je zelfvertrouwen, geluk, succes, maar ook voor betere relaties. Stel het jezelf maar voor dat je na het werk thuis komt en je vriend, vriendin of moeder staat je op te wachten. Hoe denk je dat het eerste uur beter zal verlopen, als ze je aankijken met een gezicht als een donderwolk of als hij of zij vrolijk naar je lacht? Van een vrolijke lach wordt iedereen blij en dat is een enorme hulp voor een leuk gesprek. Relaties waarin nooit gelachen wordt zijn gewoon niet leuk en houden volgens mij ook nooit lang stand.

Probeer een ander te begrijpen

Oordeel niet te snel als je een meningsverschil hebt met de ander. Als je de andere de tijd geeft om zijn of haar standpunten uit te leggen kan het zijn dat je er achter komt waar het meningsverschil vandaan komt. Misschien kan je de standpunten dan wel begrijpen. Als jij luistert naar de ander is deze ook vaak geneigd te luisteren naar jou en wellicht dat het meningsverschil daarna uit de wereld is. Begin dus niet meteen overal tegenin te gaan gaan, want dan weet je zeker dat jullie er niet meer uit gaan komen. Neem ook niet zomaar aan dat je wel weet wat de ander denkt of hoe deze zich voelt. Vraag ernaar en luister met begrip. Dit zal heel veel miscommunicatie voorkomen.

Relatie loslaten

Als een relatie te veel energie kost kan het ook zo zijn dat je de relatie los moet laten. Als je op zoek bent naar betere relaties met iedereen kan dit ook een oplossing zijn. Soms zijn relaties gewoonweg niet te redden. Als jij deze tips ter harte neemt, maar de ander geeft geen duimbreed toe, dan kan de situatie op een gegeven moment niet meer te handhaven zijn. Het is dan echt beter om de relatie uit de weg te gaan. Hoe moeilijk dit ook kan zijn. Als je alleen maar jezelf probeert aan te passen om de relatie te redden zal de bom op een gegeven moment barsten. Als de basis van een relatie nog goed is, kan je besluiten om er nog vol voor te gaan.

Betere relaties met iedereen

Wil je beter je standpunten uit kunnen leggen of  beter je eigen grenzen bewaken? Hoeveel positieve energie zou het je geven als je effectief je relatieproblemen op kunt lossen? Wil je leren omgaan met kritiek en jaloezie?

Voor een snel een antwoord op deze vragen, volg je de cursus Betere relaties met iedereen volgen van Frank de moei.

In deze cursus ontdek je de geheimen van goede relaties. Ook zul je werken aan je communicatieve vaardigheden waardoor je gesprekken veel beter zullen verlopen. Je leert hoe je kunt krijgen wat je zoekt in je relaties. Je hoeft alleen maar nu de beslissing te nemen om je te willen verbeteren in je relaties

Ben je geïnteresseerd in de cursus Betere Relaties met Iedereen van Frank de Moei klik dan op de onderstaande link voor meer informatie en ervaringen van eerdere cursisten.

betere relaties met iedereen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.